Preventing diseases
 

Hier zal ik enkele dingen noemen die iedere papegaai zou moeten hebben naast een goede kooi.

1

Een vervoersmandje is erg handig om te hebben. Vervoersmandjes zijn er in verschillende maten en er is gemakkelijk een vogelvervoersmandje van te maken door er een halve stok in te plaatsen. Leg een doek op de bodem en geef je vogel iets om op te knabbelen en voila! Geef liever geen water omdat dit uit het bakje kan klotsen. Fruit is een goed alternatief als je toch iets met vocht erin wilt geven.2
Speeltjes zijn vanzelfsprekend om verveling te voorkomen. Als een papegaai geen speeltjes heeft kunnen ze gaan plukken of ander ongewenst gedrag ontwikkelen zoals schreeuwen.
Kijk uit met metale kettinkjes die zink kunnen bevatten. Zink is erg giftig voor vogels! Kijk ook uit dat de vogel niet met zijn snavel of teentjes vast komt te zitten in de kettinkjes.
Als je een speeltje niet vertrouwt, geef het speeltje dan buiten de kooi aan je vogel, zodat je toezicht kan houden mocht er iets mis gaan.
    3
Een kleine kooi is erg makkelijk als reiskooi. De meeste mensen gaan wel op vakantie. Als je je vogel wil meenemen is het misschien een beetje onhandig om zo'n grote kooi mee te slepen. In dit geval komt de kleine kooi goed van pas!
Deze kleine kooien zijn ook makkelijk in noodgevallen. Als je door een onverwachts probleem gedwongen bent om je vogel ergens anders te huisvesten, is het heel gemakkelijk om hem in die kleinere kooi te zetten.
Wen je vogel wel alvast aan zijn kleinere kooi, liefst vanaf jongs af aan.
Deze kooi kan ook dienen als slaapkooi, voor het geval dat de normale kooi te groot is om een doek overheen te gooien.

4
Een draagbaar speelboompje geeft je vogel een leuke speelplek. Hierop kan je papegaai zich lekker vrij bewegen en lekker met zijn vleugeltjes slaan, zonder dat hij wordt gehinderd door speeltjes of stokken. Deze playstand moet tenminste voorzien zijn van een bakje (Liever twee, een voor water, een voor pellets en/ of zaad) en een speeltje.
Als je een kooi met een play-pen hebt gekocht hoef je niet meteen een andere speelboompje te kopen. Zet gewoon de schuiflade met de play-pen erop op een grote emmer of doos en zet deze ergens in huis of in de tuin. Laat vogels nooit alleen als ze op hun speelboompjes zitten in de tuin!

5
Ik denk niet dat het nodig is om deze te noemen, maar vergeet de kweker bij wie je de vogel hebt gekocht niet te vragen wat de vogel eet en waar je dit voer kan kopen. Als er geen winkel in de buurt is die dit voer verkoopt, koop het dan van de kweker. Dit voer kan je nodig hebben als je je vogel op ander voer over wilt zetten. Als de vogel zijn nieuwe voer niet meteen eet, kun je tenminste voorkomen dat hij verhongert.
 


www.fluffies.org
Copyright 2001- 2005
All About Parrots & Alles over papegaaien
All About Parrots  interactive & Alles over papegaaien interactief
All rights reserved.
No content may be used or reproduced without the author's written permission