Handy to teach


Je kan je papegaai naast zijn pellets als gezonde snack, en als gewoon voer naast zijn zaad, deze gezonde dingen aanbieden.

1
Broccoli. In zijn geheel. De blaadjes zijn het gezondst: Ze bevatten vier en een half keer zoveel vitamine A als het bloemige gedeelte en 15 keer zoveel als de steel!

2
Sla, behalve ijsbergsla aangezien deze bijna geen voedingswaarde heeft.

3
Bietjes, geef ze rauw. Echt harstikke goed voor je papegaai!

4
Bloemkool. In zijn geheel.

5
Zoete en gewone aardappel. Verwijder wel de oogjes, want die zijn giftig. Ik geef ze altijd gekookt aan mijn papegaaien en ze doen werkelijk alles voor een stukje!
Aardappels moet je gekookt aanbieden, las ik ergens. Als aardappels een tijdje zijn blootgesteld aan licht, worden ze groen en dan wordt er een stof genaamd solaline gevormd. Solaline is erg giftig voor je papegaai, zelfs kleine beetjes zijn schadelijk!
Aardappels die beginnen uit te lopen bevatten eveneens grote hoeveelheden solaline.

6
Meloen. Wel de pitten verwijderen!

7
Tomaat. Niet vergeten de bladeren te verwijderen. Mijn papegaaien zijn hier niet zo dol op.

8
Peen bevat heel veel vitamine A!

9
Mais, niet te veel voeren!

10
Waterkers

11
Kool en spruitjes.

12
Bonen en erwten. Zazu is echt harstikke dol op bonen maar hij laat de erwten meestal liggen. Als hij klaar is met eten, is zijn snavel echt harstikke vies. Ik moet hem dan altijd schoonvegen.

 

13
Chicorij.

14
Spinazie.

15
Paardebloemen! Deze zijn echt heel goed voor je papegaai. Paardebloemblad bevat ongelooflijk veel vitamine A en ook een hoeveelheid vitamine C (Niet noodzakelijk voor papegaaien) van twee sinaasappels!

16
Peterselie.

17
Pepers. Iago is hier dol op en wil altijd een kusje hebben na het eten van die hete dingen. Hij krijgt echt zijn zin niet voordat zijn snaveltje is schoongeveegd omdat ik wil voorkomen dat mijn mond in brand staat. Volgens mij vindt hij het leuk om mij naar de kraan te zien rennen. Ik zie de humor er niet echt van in...
 


www.fluffies.org
Copyright 2001- 2005
All About Parrots & Alles over papegaaien
All About Parrots  interactive & Alles over papegaaien interactief
All rights reserved.
No content may be used or reproduced without the author's written permission