Handy to teach

 


Dit is Driekje.. Driekje woont al 30 jaar bij zijn mama.. :-) (Hij is de oudste bonte boer die ik ken) Hij is een hele tijd geleden op een nare manier gevangen.. Driekje weet nog steeds waar Senegal ligt. Op de foto hieronder probeert hij Senegal te vinden op de wereldbol!

Driekje is lange tijd bang van handen geweest, maar gelukkig heeft zijn mama zijn vertrouwen weten te winnen. Hij volgt haar, lekker meereizend op haar schouder.
Op de foto hieronder is Driekje lekker van zijn cranberrysap aan het drinken..

    Dit is Pietje, een agapornis roseicollis van 2,5 jaar oud. Zijn vrouwtje denkt dat hij een ventje is maar weet dat niet zeker. Voordat hij bij haar kwam wonen, woonde hij bij een man en daarna bij haar moeder. Hij had eerst een partnertje maar zij is helaas gestorven. Niemand had hem ooit tam gemaakt maar toen zijn baasje haar moeder bezocht en tegen Pietje begon te praten, kwam hij na een half uur al op haar vinger zitten! Ze werd meteen verliefd op dit lieve pluizebolletje en besloot hem mee naar huis te nemen.
Pietje vindt het heerlijk om bij zijn vrouwtje te zitten en om geknuffeld te worden, wat hij heerlijk vindt is wanneer zij achter de computer over het internet surft. Dan gaat hij onder haar haar zitten slapen! Lekker warm. :-)
Als zijn vrouwtje de afwas doet, gaat hij bij haar zitten en baddert wat, terwijl zij al het zware werk doet.
Pietje is een scheet van een agapornis met een eigen willetje en een gezonde dosis nieuwsgierigheid. Zijn vrouwtje zou hem dan ook niet meer willen missen.


 


Hohoiyo en zijn knuffeltje
En zijn familie.. (Arice & Serori) Dit is Hohoiyo, een inka kaketoe van bijna drie jaar oud. Hij woont in Japan samen met twee amazones en zijn vrouwtje. Hij danst graag en roept daarbij Hohoiyo Hohoiyo! Daarom heeft zijn vrouwtje hem zo genoemd.
Hier zijn nog wat meer foto's van Hohoiyo en zijn familie:

Hohoiyo is een beauty! Ook als hij eet..     Kijk eens naar die vleugels!     Lekker  buiten zitten..     Hai!     Nog een plaatje van zijn familie     Minmi laat zich van een mooie kant zien..

 

 

Wat is dit nou weer op mijn hoofd? Dit is Dolly, ze is een ara nobilis dame en ze is geboren in de Philippijnen in juli 2000. Ze kan redelijk goed praten..

Ze woont samen met Marine, een blauwgele ara... Zij kreeg de naam Marine door haar kleurtje: Aquamarine... Marine is ook geboren in de Philippijnen, maar dan wel een half jaartje later. (Ergens in het begin van 2001) Marine heeft al haar pennen nog, en als haar vrouwtje thuis komt doet ze haar een tuigje om en zet haar op het balkon waar zij heerlijk kan fladderen...

Hai! Ik ben Marine!     Een buiging maken..     En heerlijk genieten van een douche!!

 In het weekend gaat zij vaak met zijn vrouwtje mee naar buiten, natuurlijk trekt zij daar alle aandacht!!

Mijn vrouwtje neemt me overal mee naartoe!     Ik heb echt een geweldig vrouwtje!     

Soms gaan ze Hama Chan bezoeken. Hij heeft niet zoveel geluk gehad... Als je zijn verhaal wilt lezen, klik dan hier, maar houd dan wel een pakje zakdoekjes bij de hand...

Helaas is deze ara niet zo gelukkig als ik. Lees zijn verhaal aub, zijn link staat op de link pagina.

 


www.fluffies.org
Copyright 2001- 2005
All About Parrots & Alles over papegaaien
All About Parrots  interactive & Alles over papegaaien interactief
All rights reserved.
No content may be used or reproduced without the author's written permission