Perches
 

Een tijdje geleden had ik een oranjekuifkaketoe genaamd Misty. Ze was echt een droppie en ze schreeuwde ook nog eens weinig. Ze was ongeveer een half jaar oud toen ze bij mij kwam.
Ze kon niet praten maar dat vond ik niet erg: Ze had zo veel andere dingen die haar speciaal maakten. Ik noemde haar vaak 'Mistymeid'.

Als ik aan het stofzuigen was drukte ze haar snavel tegen de tralies en ik liet haar dan spelen met de stofzuigerslang.
Als ik weg ging kriebelde ik haar altijd nog eventjes door de tralies en als ze de kans kreeg greep ze mijn vinger en hield die dan heel stevig vast, alsof ze wilde zeggen: "Niet weggaan!"
Als ik bij mijn ouders op bezoek ging kreeg ze altijd iets lekkers van mijn moeder en na een tijdje wist Misty waar die lekkere dingen vandaan kwamen: De koelkast.
Ze volgde mijn moeder dan naar de keuken en tikte met haar snavel tegen de koelkastdeur. Daarna ging ze naar mijn moeder en trok aan haar broek met haar pootje. Ze herhaalde dit zo vaak als nodig was om mijn moeder duidelijk te maken dat ze iets lekkers wilde hebben!Ze is ook een keertje uitgebroken omdat ik haar intelligentie zo nodig moest onderschatten. Ik had de sleutel in het slot laten zitten omdat ik dacht dat ze die sleutel toch niet kon omdraaien. Nou, dat kon ze dus wel. Eerst geloofde ik het niet en liet de volgende keer het sleuteltje toch in het slot zitten. Maar op een dag zag ik haar prutten met de sleutel en ik wist dat ik maar moest inzien hoe slim ze was en dat zij degene was die de sleutel had omgedraaid!
Het heeft me wel een paar mooie tafelpoten en een geperforeerde bank opgeleverd, LOL!

Klik om te vergroten    

Ik mis haar nog steeds erg, en deze pagina is aan haar gewijd zodat ze niet vergeten zal worden.

Op 1 februari 2005 heb ik de volgende oude foto's toegevoegd..

Misty, mijn oranjekuif kaketoe..

De foto is erg slecht, je ziet nauwelijks dat haar kuifje oranjekleurig is..


 


www.fluffies.org
Copyright 2001- 2005
All About Parrots & Alles over papegaaien
All About Parrots  interactive & Alles over papegaaien interactief
All rights reserved.
No content may be used or reproduced without the author's written permission