Handy to teach
 

Lekker naar buiten gaan vindt bijna iedere papegaai geweldig. Zonlicht is ook ontzettend gezond voor je papegaai, maar let wel op dat je papegaaitje dan ook in de schaduw kan zitten. Als je je papegaai mee naar buiten neemt, let dan op de hieronder genoemde dingen, en je papegaai  zal ontzettend veel plezier beleven aan jullie uitjes!

1
Test iedere keer dat je naar  buiten  gaat hoe goed je papegaai kan vliegen. Nieuwe veren moeten bijgeknipt worden zo gauw ze volgroeid zijn, voordat de hele vleugel is aangegroeid. Een tuigje is een  heel veilige manier om je papegaai te laten genieten van de buitenlucht. Ze zijn er in verschillende maten, van valkparkiet tot ara.

2
Vogels zullen gaan fladderen als  ze ergens van schrikken dus houd je papegaai in een veilige omgeving. Vogels kunnen in een beekje vallen, of in een kampvuur of op een drukke weg belanden.

3
Houd altijd in gedachten dat je vogel gemakkelijk ten prooi kan vallen aan katten of andere roofdieren. Laat je  papegaaitje dus nooit achter, zelfs niet als je even naar binnen gaat om een glas limonade te halen!
 


www.fluffies.org
Copyright 2001- 2005
All About Parrots & Alles over papegaaien
All About Parrots  interactive & Alles over papegaaien interactief
All rights reserved.
No content may be used or reproduced without the author's written permission