Cages

 

De pagina over Zazu's kooi is niet meer zo up to date... Ik heb een nieuwe kooi voor hem gekocht. Een roestvrijstalen papegaaien kooi... Ik heb dit gedaan omdat poedercoating van metaal afknaagde. Aangezien ik geen risico wilde lopen op vergiftigingen heb ik hem de meest veilige kooi gegeven die ik kon vinden: Een rvs (roestvrijstalen) kooi...
De kooi was wel vrij pittig in prijs maar ik denk dat ik hier de komende jaren voordeel van zal hebben. Roestvrijstaal (Of roestvast staal) gaat namelijk een levenlang mee.Zijn kooi heeft een extra hoge rand, zodat hij niet alle houtsnippers over de rand kan kiepen. Tot nu toe werkt dat vrij goed. Zazu is echter nog steeds een meester in het rondslingeren van zijn voer!!
Deze rvs kooi is ook een stuk groter dan zijn vorige kooi. De afmetingen zijn 140 breed, 90 diep en 140 hoog. Ik heb gekozen voor deze grote afmetingen omdat Zazu vrij actief is, hij hangt het grootste gedeelte van de dag ondersteboven tegen een speeltje te schreeuwen, of hij is aan het schommelen. Daarbij fladdert hij vrij veel!
Zijn kooi heeft een slot met metalen pennetjes die naar beneden vallen en zo de deuren gesloten houden.
 

Let op de hoge rand, hierdoor kan Zazu niet zo gemakkelijk alle houtsnippers uit zijn kooi scheppen!

En een deur gesloten..

Zie je de pinnetjes in het midden? Hiermee sluit je de kooi af..


 


www.fluffies.org
Copyright 2001- 2005
All About Parrots & Alles over papegaaien
All About Parrots  interactive & Alles over papegaaien interactief
All rights reserved.
No content may be used or reproduced without the author's written permission