Kom op Zondag 13 juni naar de papegaaien- en parkietenpicknick in het Vondelpark!

Wanneer? zondag 13 juni

Waar? Vondelpark in Amsterdam (hondenveldje bij het witte Picassobeeld, vlakbij de ingang Koninginneweg)

Hoe laat? van 12.00 tot 16.00 uurOp zondag 13 juni strijkt een bont gezelschap neer op het hondenveld in het Vondelpark in Amsterdam. Want daar zullen papegaaieneigenaren en hun papegaaien gezellig gaan picknicken. Dat lijkt merkwaardig maar dat is het niet, want de vogels vinden het heerlijk om indrukken op te doen buiten hun kooi en de huiskamer. Deze picknick is een vervolg op de campagne over eenzaamheid onder huisdieren, die de Sophia Vereeniging onlangs is gestart. Samen met de Stichting Papegaaien en Parkieten Welzijn organiseert de Sophia Vereeniging deze picknick, om het probleem van eenzaamheid onder papegaaien weer extra onder de aandacht te brengen.

Een papegaai in gevangenschap heeft het niet altijd makkelijk: meer dan 90% van de 500.000 papegaaien in Nederland zit zijn hele leven alleen in een kooi. Eenzaamheid troef voor deze dieren want in het wild leven ze minimaal met zijn tweeŽn. Bovendien hebben ze uitdagingen nodig, en als je bedenkt dat een papegaai het intellectuele niveau heeft van een kind van vier jaar snap je dat de vogel meer behoeften heeft dan alleen eten, drinken en huisvesting.

Hoe het ook anders kan kunt u zien op deze middag in het Vondelpark. De intelligente vogels vinden het heerlijk om buiten te zijn. Een papegaai maakt namelijk net als een hond deel uit van het gezin. Zondagse uitjes, zoals een bezoek aan het Vondelpark horen er dus gewoon bij! Neem gerust uw papegaai of parkiet mee naar de wandeling. Het moeten wel handtamme vogels die op de hand kunnen worden meegenomen. Voor de papegaaien- of parkietenliefhebber is dit dť gelegenheid om ervaringen uit te wisselen! De SPPW is met vrijwilligers aanwezig om alle vragen over papegaaien en parkieten te beantwoorden. Ook is theatergroep Les Pleemetz aanwezig, die het thema eenzaamheid en papegaaien op geheel eigen wijze ter hand zal nemen.

Kom dus ook naar het Vondelpark en laat u verrassen door deze vogels! Het hondenveld wordt dus een papegaaienveld.


 


www.fluffies.org
Copyright © 2001- 2005
All About Parrots & Alles over papegaaien
All About Parrots  interactive & Alles over papegaaien interactief
All rights reserved.
No content may be used or reproduced without the author's written permission