Cages
 

Naast het normale papegaaien speelgoed kunnen ook baby speeltjes prima worden gebruikt. Houdt wel altijd toezicht en gebruik bij het uitkiezen gezond verstand. (Geen kleine dingen die ze in hun snavel kunnen nemen etc)
Ik zal hier enkele suggesties geven.

Ik geef mijn inka kaketoe een veilige gesloten balletje zonder gaatjes zodat hij geen grip kan krijgen op het balletje en het zo kan breken. Zijn snavel is te klein om het balletje helemaal vast te houden, dus dit werkt goed voor mij. Het zijn goedkope kattenballetjes en hij beleeft er een hele hoop plezier aan!
Ik gaf Iago (Bonte boer, Senegal papegaai) vroeger kattenbelletjes met gaatjes erin maar naarmate hij ouder werd, werd zijn snavel steeds sterker en uiteindelijk heb ik de balletjes maar weggegooid: Hij begon ze te breken. Iago vindt het trouwens ook niet zo heel erg leuk als Zazu om op de grond te spelen, dus voor hem heb ik andere speeltjes gekocht.
Op de vierde foto speelt Zazu met een van zijn balletjes, hij kan daarbij heel veel lawaai maken!
        

Op het plaatje hieronder showt Iago zijn eigen grote bal. Er zit water in en daar drijven speeltjes op. Iago vindt het erg leuk om naar die dingetjes te kijken. Voor de foto heb ik hem maar even bovenop zijn bal gezet.

Ik gebruik ook deze ringen die van stevig plastic gemaakt zijn, alsmede bijtringen, rammelaars en een soort wieltjes met belletjes erin:
        
Iago en Zazu demonstreren het konijnenrammelaartje.. :-)
  

Ook gebruik in knuffels, een handpop en vingerpopjes:
  

Ik heb ook muziekspeeltjes, zoals deze. De boerderij diertjes waarop Iago zit, kunnen eruit genomen worden en als je ze terug zet laat dat diertje zijn geluid horen en speelt een liedje. De knopjes laten ook een melodietje horen en het wieltje, het beste te zien op de foto met Zazu, laat een soort 'toverstaf' geluid horen als je eraan draait.
  

De foto hieronder laat een speeltje zien dat treingeluiden maakt, en dierengeluiden, afhankelijk van het dier waarop je drukt. (Druk op de foto's voor een groter beeld) Dit speeltje maakt ontzettend veel lawaai dus mensen zullen er snel genoeg van krijgen ha ha ha!
Iago zit op zijn bal maar je kan misschien een glimpje opvangen van het speeltje..
  

De foto hieronder is van een muziek speeltje met vier knopjes. Op het eerste knopje moet je drukken, de tweede moet je op een bepaalde plek drukken, de derde moet je schuiven en de vierde moet je draaien. Als dit goed gebeurd gaat er een pop-up open waarin een lichtje zit wat aan en uit gaat. Tegelijkertijd begint dan een liedje te spelen. Ik vind het een van de beste speeltjes die ik heb, omdat je lekkere dingen onder de pop-ups kan verstoppen. :-)


Ik heb ook een speeltje waarvan de diertjes hun eigen liedje spelen of neurien (of beiden) afhankelijk van de knop die je indrukt. (Op de foto geel, rood en groen) Als je het diertje op zijn plaats zet begint hij zijn deel van het liedje te spelen of neurien en als je het dan weer verwijdert, stopt hij. Er gaat ook een lichtje aan en uit als hij een liedje begint te spelen.


Iago is vooral dol op de computer, hier is hij zijn eigen email aan het beantwoorden: (grapje!)

 


www.fluffies.org
Copyright 2001- 2005
All About Parrots & Alles over papegaaien
All About Parrots  interactive & Alles over papegaaien interactief
All rights reserved.
No content may be used or reproduced without the author's written permission